Urheileminen

Nuoren urheilijan henkinen valmennus

Tuntuuko, että olet fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta suoritukset menevät alakanttiin?

Nuorelle urheilijalle suunniteltu psyykkinen valmennus on ennenkaikkea rentoa ja luottamuksellista vuorovaikutusta keskustellen. Rentoutusharjoittelun kautta on mahdollista oppia tuntemaan itseänsä ja hallita omia ajatuksiaan. Mielikuvaharjoittelulla pyritään eroon häiritsevästä kilpailujännityksestä tai yhä parempiin suoritustekniikoihin, joiden avulla on mahdollista parantaa omaa suoritustaan.

Lue, kuinka nuori urheilija sai avun jännittämiseen henkisestä valmennuksesta:
“Jännitys ei ole enää pelkäämistä”

– Elämässäni oli iso ristiriita, koska toisaalta halusin kovasti urheilla ja toisaalta pelkäsin tiettyjä suorituksia. Olin epävarma omasta jaksamisestani, mutta toisaalta tiesin, että elämäni ei ole mielekästä ilman treenaamista ja kilpailemista lajissa, joka on minulle kaikki kaikessa.

Eniten olen saanut apua apua kilpailujännitykseen, mikä oli kasvanut isoksi ongelmaksi ja oli kalvanut minua ihan pienestä asti. Jännitän kilpailuja vieläkin, mutta ero aiempaan on siinä, että jännitys ei ole enää pelkäämistä. Nyt olen vahvempi ja rennompi myös kisoissa, kun tunnen hallitsevani jännityksen tunteen.

Ninan valmennuksessa ylipäänsä koko suhtautumiseni urheiluun on muuttunut. En enää kanna taakkaa epäonnistumisista, vaan nyt asenteeni on kohdallaan. Koen saaneeni rutkasti lisää itseluottamusta ja ylipäänsä rennompaa asennetta urheiluun.

Nyt aion edetä askel kerrallaan kohti tavoitteita, jotka ovat korkealla. Seuraavan harjoituskauden aion treenata hyvin ja toivon, että se näkyisi ensi kisakaudella.”
Yksilöurheilija, 17-vuotta

Lue lisää urheilijan henkisestä valmennuksesta »