Rentoutuskeskus Kehrä

Tarina

Nina Pajanti-Raudus

”Merkittävimmät oppini olen saanut oman, pitkän urheilijaurani aikana Suomen naisten koripallomaajoukkueessa, tyttömaajoukkueessa ja eri seurajoukkueissa koripallon mestaruusarjatasolla.

Joukkuepelaaminen on opettanut toimimaan hyvinkin erilaisten persoonien kanssa ja elämään kivun, vastoinkäymisten sekä epäonnistumisten kanssa. Toisaalta olen saanut myös kokea huikeita menestyksen hetkiä ja sen suurenmoisen tunteen, kun voi jakaa ilon ja riemun yhdessä toisten kanssa.

Urheilijavuodet opettivat myös huomaamaan, kuinka tärkeätä on ihmisen henkinen vahvuus ja mielikuvaharjoittelu. Oman psyykkisen valmentautumisen vaiheiden myötä huomasin, että esimerkiksi mielikuvien käyttöönotto ei ole ainoastaan urheilijoiden tai taiteilijoiden yksinoikeus, vaan on sovellettavissa kenen tahansa arkielämään. Se kannusti kouluttautumaan nykyiselle alalleni.

Psykiatrisen sairaanhoitajan- ja rentoutusterapeutin työn lisäksi olen toiminut opetustehtävissä niin peruskoulun yläluokilla kuin ammatti-instituutissa ja useita vuosia myös erityisluokan opettajana. Lähes koko aikuisikäni olen ohjannut ryhmäliikuntaa; alkaen aerobicistä ja kuntosaliohjauksesta ja päättyen kehoa sekä mieltä tasapainottaviin tunteihin, kuten Body Balance, Chi-ball ja jooga. Joogaa olen itse harrastanut jo vuodesta 1988 alkaen ja se oli apunani palautumisessa jo kilpaurheiluvuosina.”

Motto: Sen teet, mihin uskot.

 

Tiedot

  • perhe: aviomies Jouni ja poika Kasimir
  • syntynyt vuonna 1966
  • koulutus: Psykiatrinen sairaanhoitaja, Life Coach, MB-elämäntaidon valmentaja, Rentoutusterapeutti (SRT),  Rentoutusopastaja (SHY), PR-emäntä, diplomikosmetologi.
  • urheilusaavutukset (koripallo): Vuoden naispelaaja 1997, 60 naisten maaottelua, kuutena vuotena SM-kultaa; kahtena SM-hopeaa ja kerran SM-pronssia. Kahdesti Suomen Cupin kultaa ja kahdesti hopeaa. Lisäksi mitaleja juniorisarjoissa.
  • edustus koripallon mestaruussarjajoukkueissa: Forssan Alku, Turun Riento ja Salon Palloilijat.