Aloitus ti 9.1., kuutena tiistaina (1.5h) klo 17-18.30.
HINTA: 95€ (sis. alv 10%)

Jokaisella kerralla harjoitetaan liikkuvuutta ja tasapainoa sekä kehonhuoltoa. Lopuksi rentoutus.
Kaikki harjoitteet voit tehdä oman kehosi kunnon mukaan, olet sitten vasta-alkaja tai edistyneempi.

Miksi Tasapaino on tärkeää?
Hyvä tasapaino on monen tekijän summa, sillä sen hallinta on kehon eri säätelyjärjestelmien yhteistoimintaa; tuki- ja liikuntaelimistö, keskushermosto, hermo-lihasjärjestelmä sekä eri aistikanavat kuten sisäkorvan tasapainoelin, näkö ja tuntoaisti osallistuvat tasapainon hallintaan.

Liikkuvuusharjoittelun välittömät vaikutukset:
Liikkuvuusharjoitteet ja venyttely vähentävat lihasjäykkyyttä ja lisäävät notkeutta, mikä alentaa vammariskiä sekä lihaksissa että jänteissä.
Venyttelyn vaikutukset näkyvät ja tuntuvat välittömästi. Jo yhden staattisen venytyksen aikana lihaksen vastus venytykselle vähenee. Mikäli venyttely suoritetaan huolellisesti ja pitkäkestoisena (esimerkiksi 5 x 60 sekunnin venytys) vähentynyt lihasjäykkyys kestää noin tunnin venyttelyn jälkeen.

Venyttelyn harjoitusvaikutukset:
Jo muutaman venytyksen jälkeen voi tuntea kudosten antavan helpommin periksi (viskoelastinen vaste) ja venytys tuntuu miellyttävämmältä kuin ensimmäisellä kerralla.
Nivelten notkeus ja kudosten venytyksen sieto lisääntyvät jo muutaman viikon harjoittelun jälkeen. Lihaspituus kasvaa
vasta 6–8 viikon venyttelyharjoittelun jälkeen. Lihaksessa rakenteelliset muutokset ovat sidekudosten venyvyyden kasvaminen ja lihaksen sarkomeerien (lihaksen pienin toiminnallinen yksikkö, joka koostuu aktiini- ja myosiinisäikeistä) määrän lisääntyminen.
Venyttely ei kohdistu ainoastaan lihakseen, vaan myös jänteisiin, nivelkapseleihin, hermoihin ja lihaskalvoihin. Jänteet reagoivat etenkin ”pumppaaville” liikkuvuusharjoitteille, lihakset rauhallisemmille, pitkäaikaisille venytyksille.

Liikkuvuutta lisäävä liikunta
Säännöllinen venyttely parantaa nivelten liikkuvuutta sekä lihasten ja muiden kudosten venyvyyttä. Rauhalliset, yli 30 sekunnin venytykset ovat turvallisia ja tehokkaita.
(Ukk-instituutti)