Luennot ja koulutukset

Ohjaajakoulutukset

 Palautumisohjelmat ohjaajakoulutus

RULLAUSVENYTTELY JA RENTOUTUS

(max. 15hlöä)

Hinta; 160e (+alv 24%)

”Rullaus, Hengitys, Rentous”

Rullausvenyttely, rullavenyttelu, fasciarullaus ovat nimiä sille työskentelylle, jolla pyritään vaikuttamaan sidekudosverkkoon. Sidekudosverkostot on jaoteltu fascialinjoihin, joita on nykytietämyksen mukaan 11  kappaletta. Rullaus toteutetaan näiden linjojen mukaisesti kokonaisuus huomioiden. Rullauksessa pyritään käymään linjat kokonaisuudessaan läpi ilman kehon stressaantumista. Kehon stressitilaa puretaan harjoittelun aikana hengityksen avulla, sekä liikkeiden rauhallisuus huomioiden.

Tässä koulutuksen tavassa toteuttaa sidekudosvenyttelyä avainsanat ovatkin hengityksen tiedostaminen, rentous, motorinen kontrolli sekä tietoisuus fascialinjoista ja niiden hyväksikäyttämisestä. Rullausvenyttelyllä palautetaan hiljalleen kehoa takaisin luonnolliseen tilaansa, asennossa, hengityksessä, liikkeessä ja rentoudessa.

Koulutuspäivän ohjelma

klo 9 Kahvi
klo 10 Teoria; Hengitys, rentoutus, fasciat ja käytännön aloitus.
klo 12-13 Ruokatauko
klo 13 Rullauksen käytäntö ja rentoutuminen

Lopetus viimeistään klo 16.

Koulutuksessa avataan hengityksen ja rentoutumisen yleistä merkitystä, ja niiden yhteyttä rullausvenyttelytyöskentelyyn.

Rullausvenyttely perustuu tietoisuudelle fascioista eli sidekudosverkostoista. Rullaus on yksi menetelmä, jolla näihin fascioihin voidaan vaikuttaa ulkoisesti.

Rullausvenyttelymenetelmän opittuaan, sitä voi käyttää ohjauksessa tai itsehoitomenetelmänä.

 

Slowpuls –ohjaajakoulutus!

Kenelle:
Liikunta- ja terveysalan ammattilaiset, liikuntaryhmien ohjaajat, liikunta-alan opiskelijat ja ohjauksesta kiinnostuneet.

Kouluttajat:
Ulla Ollikkala, Fysio- ja rentoutusterapeutti.
Nina Pajanti-Raudus, Liikunta- ja palautumisohjelmien ohjaaja, rentoutusterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja.